Ohjatut junioriharjoitukset

OTAMME MUKAAN UUSIA  8-18 VUOTIAITA – TERVETULOA !

Squashtreenit pidetään Talihallissa arkisin.
Nuorimmat 8-10 v. aloittavat klo 14, 11-13-vuotiaat klo 15 ja 14-18-vuotiaat klo 17. Toiminta on käynnissä koulujen lukukauden aikana. Useamman vuoden tavoitteena on oppia harjoittelemaan ja kasvaa tasapainoiseksi urheilijaksi. Vetäjämme ja seurapelaajat kertovat mielellään lajin aloittamisesta.
Voit tulla tutustumaan ja seuraamaan junioritreenejä sekä keskustelemaan vetäjiemme kanssa mm. torstaisin ja perjantaisin klo 15-16. Näillä kerroilla on eniten junioreja paikalla.
Ilmainen kokeilukerta  onnistuu ottamalla yhteyttä valmentajaan (kts. alla). Nykyaikaiset aloittelijan välineet saa lainaksi, ja jos on, ota sisäpelitossut mukaan.
Kolmen kerran Starttikursseja järjestetään erikseen ilmoitettuna, mutta myös toiveitten mukaan, jos on valmis 2-6 juniorin kaveriporukka.
Squashin voi aloittaa myös yhdessä sulkapallon kanssa ns. EasySport-kerhossa, joka on käynnissä tiistaisin klo 14-16 ja tarkoitettu alakoululaisille. Tarkemmin easysport.fi.

Harjoitusmaksu on 12 € yhdellä harjoituksella viikossa, ja jos osallistuu useampaan treenin viikossa, on maksu 10 € kerralta.
Treeneihin sitoudutaan normaalisti syksyksi ja tai kevääksi, mutta lyhyemmistä jaksoista voi sopia erikseen. Koulujen lomakausina säännöllisiä ohjattuja treenejä ei ole, mutta halukkaille voi olla leirejä ja kisoja.
Seura laskuttaa maksut normaalisti neljä kertaa vuodessa.
Juniorijäsenmaksu on vuodessa 20 €.  Juniori voi pelata vapailla vuoroilla ennen klo 15.30 ja viikonloppuina 3 €/päivä. Jäsenenä on mahdollisuus osallistua kisoihin ja saada niissä oman peliporukan tuki sekä valmentajan ohjaus.

Alakouluryhmille järjestämme tutustumistreenejä arkisin klo 9.30-14 opettajan kanssa erikseen sovitusti. Linkki: www.hsksquash.fi/?page_id=381

Tiedustelut
päävalmentaja Markku Hyrske,
markkuhyrske(at)gmail.com tai puh. 0400 468 355

LISÄTIETOJA

Tekniikkapainotteiset treenit

Tekniikkapainotteiset treenit, minimi 60 min / kukin tasoryhmä.
Aloittelijoilla varmistetaan pallosilmän kehittäminen ja mailan hallinnan perusteet leikinomaisesti.
Tästä alkaa varsinainen perustekniikkaharjoittelu, jossa keskitytään mailaotteeseen, valmiusasentoon, liikkumiseen, lyönnin likerataan sekä pallon ja pelikaverin seuraamiseen.
Treenit tehdään ensin helpoissa ja vähitellen vaikeammissa tilanteissa siten, että onnistuminen on lähes jatkuvaa. Harjoitemuotoja ovat yksinlyönnit, lyönnit passista, pariharjoitteet, 3:n ja 4:n pelaajan harjoitteet, pienaluepelit ja rajoitetut pelit.
Hyvä perustekniikka mahdollistaa nautittavan taktisen koko kentän pelin ja squashissa ainutlaatuisen haastavan pallon liikeradan ja eri pelitilanteitten hahmottamisen.

Pelitreenit sunnuntaisin klo 19.00-20.30 ikätasolle 11-16 v.

Näissä harjoituksissa opetetaan pelin ideaa ja taktiikkaa – pelataan eri kavereitten kanssa,
tsempataan ja pidetään hauskaa.
Pelitreenit johdattavat juniorit kilpapeliin siten, että on helppo lähteä mukaan aloittelijakisoihin (esim. Jaffa Cup Tapiolassa) ja myös kovempiin turnauksiin.

Urheilijaksi kasvaminen

Valmentajamme ohjaavat pelaajia kannustamaan itseään ja kaveria – negatiivisia kommentteja ei käytetä. Pelaajat oppivat ymmärtämään, että lopputulosta ei ole syytä miettiä, vaan kannattaa keskittyä seuraavaan palloralliin. Kaikkihan epäonnistuvat suorituksissa joka erässä (usein myös maailmanmestari), mutta jokainen virhe kannattaa korjataan heti esim. varjolyöntinä tai ainakin ajatuksena, jolloin oppiminen on jatkuvaa ja vire säilyy. Kehitys tapahtuu pienin askelin monen vuoden kuluessa, mutta joka onnistumisesta kannattaa iloita joka harjoitteessa ja erässä.

Pelaajat pitävät huolta vaatteistaan (lukolliset pukukaapit) ja välineistään (mailat, pallot ja suojalasit laukussa tai repussa) hallilla. Suihku ja sauna ovat suositeltavia, joten pyyhe mukaan.
Pyritään siihen, että omaehtoinen verryttely hallilla alkaa 10 min ennen kenttäaikaa ja sen jälkeen on lyhyt loppujumppa (opetetaan erikseen). Näin koko treeni kestää 1h 20min – koko kroppa kehittyy, kiinteytyy ja säilyy helpommin vammoitta.

On hyvä muistaa, että squashurheilu on parhaimmillaan reilua, keskittynyttä toimintaa, jossa kaveri on kirittäjä. Välillä on jännitystä, kovaa fyysistä tsemppiä, mutta myös naurua, joka syntyy tilanteista ja oivalluksista. Pelaajat palkitsevat kaverin hyvän yrityksen omalla tsempillään ja positiivisilla luontevilla kommenteilla. Pyrimme siihen, että HSK:ssa kokeneempi auttaa kaikilla taito- ja ikätasoilla kokemattomampaa, mikä antaa molemmille osapuolille hyvän mielen ja kehittää molempia. Esim. välillä taitavampi pelaa heikomman kanssa pitäen pallot helppoina, jolloin jatkuvia toistoja tulee paljon.

Squashharrastus voi tuoda ystäviä, hyvän mielen ja mahtavan monipuolisen kunnon sekä antaa valmiuksia eri urheilulajeihin, sosiaaliseen kanssakäymiseen, kansainvälisyteen, esiintymiseen ja itsensä voittamiseen itsetuntoa vahvistaen.

Share