Ohjatut junioriharjoitukset ja urheilijaksi kasvaminen

OTAMME MUKAAN UUSIA  8-12 VUOTIAITA – TERVETULOA !

Squashtreenit pidetään Talihallissa arkisin.
Otamme mukaan joka ryhmään uusia, jos vain pelitaso on sopiva. Ryhmien toiminnasta voi kysyä valmentajalta – Markku Hyrske markkuhyrske(a)gmail.com tai puh. 0400 468 355.

– 8-12-v. uusien aloittelevien ’Starttiryhmä’ pe klo 14-15
– 10-14-v. ’Junnuryhmä’ klo 15-16 to ja pe
– 14-18-v. ’Nuorten ryhmä’ treenaa illalla

Toiminta on käynnissä koulujen lukukauden aikana. Useamman vuoden tavoitteena on oppia harjoittelemaan ja kasvamaan tasapainoiseksi urheilijaksi. Vetäjämme ja seurapelaajamme kertovat mielellään lajin aloittamisesta.
Voit tulla tutustumaan ja seuraamaan junioritreenejä sekä keskustelemaan vetäjiemme kanssa mm. torstaisin ja perjantaisin klo 15-16. Näillä kerroilla on eniten junioreja paikalla.
Ilmainen kokeilukerta  onnistuu ottamalla yhteyttä valmentajaan (kts. alla). Nykyaikaiset aloittelijan pelivälineet saa lainaksi. Jos on sisäpelikengät, ota mukaan.
Kolmen kerran Starttikursseja järjestetään erikseen ilmoitettuna, mutta myös toiveitten mukaan, jos on valmis 3-6 juniorin kaveriporukka.
Squashin voi aloittaa myös yhdessä sulkapallon kanssa ns. EasySport-kerhossa, joka on käynnissä tiistaisin klo 14-16 ja tarkoitettu alakoululaisille. Tarkemmin www.easysport.fi.

Harjoitusmaksu on 12 € yhdellä harjoituksella viikossa, ja jos osallistuu useampaan treenin viikossa, on maksu 10 € kerralta.
Treeneihin sitoudutaan normaalisti syksyksi ja tai kevääksi, mutta lyhyemmistä jaksoista voi sopia erikseen. Koulujen lomakausina säännöllisiä ohjattuja treenejä ei ole, mutta halukkaille voi olla leirejä ja kisoja.
Seura laskuttaa maksut normaalisti 2 kertaa syksyllä ja keväällä.
Juniorijäsenmaksu on vuodessa 30 €.  Juniori voi pelata vapailla vuoroilla ennen klo 15.30 maksamalla 3 €/päivä hallin kassalle.
Jäsenenä on mahdollisuus osallistua Jaffa-cupiin www.esrc.fi/jaffacup
Muihin kisoihin pääsee lunastamalla Suomen Squashliiton kilpailulisenssin www.squash.fi

Alakouluryhmille järjestämme tutustumistreenejä arkisin klo 9.30-14 opettajan kanssa erikseen sovitusti. Linkki: www.hsksquash.fi/?page_id=381
Tiedustelut
päävalmentaja Markku Hyrske,
markkuhyrske(a)gmail.com tai puh. 0400 468 355

Urheilijaksi kasvaminen

Valmentajamme ohjaavat pelaajia kannustamaan itseään ja kaveria – negatiivisia kommentteja ei käytetä.
Pelaajat oppivat ymmärtämään, että lopputulosta ei ole syytä miettiä, vaan elää tässä ja nyt. Kehityshän tapahtuu pienin askelin monen vuoden kuluessa, mutta joka onnistumisesta kannattaa iloita – esim. hyvästä lyönnistä, harjoitteesta, erässä tai vaan tsempistä.
Kannattaa siis keskittyä seuraavaan palloralliin, siihen voi vaikuttaa! Kaikkihan epäonnistuvat suorituksissa joka erässä (usein myös maailmanmestarit), mutta jokainen virhe kannattaa korjataan heti esim. varjolyöntinä tai ainakin ajatuksena, jolloin oppiminen on jatkuvaa ja vire säilyy – tulee kiva fiilis!

Pelaajat pitävät huolta vaatteistaan (pakkaa kamat kassiin tai ota oma lukko mukaan pukukaappia varten) ja välineistään (mailat, pallot ja suojalasit laukussa tai repussa) hallilla.
Suihku ja sauna ovat suositeltavia, joten pyyhe mukaan.

Pyrimme siihen, että omaehtoinen alkuverryttely (opetetaan erikseen) hallilla alkaa 15 min ennen kenttäaikaa. Sen jälkeen on treenin lopulla lyhyt 15 min loppujumppa (opetetaan erikseen). Näin koko treeni kestää 1h 30min. Näin koko kroppa kehittyy (kiinteytyy, säilyy helpommin vammoitta). Samalla minäkuva vahvistuu ja kaikki tämä mahdollistaa yhä paremman squashin!

On hyvä muistaa, että squashurheilu on parhaimmillaan reilua, keskittynyttä toimintaa, jossa kaveri on kirittäjä. Välillä on jännitystä, kovaa fyysistä tsemppiä, mutta myös naurua, joka syntyy tilanteista ja oivalluksista.
Pelaajat palkitsevat kaverin hyvän yrityksen omalla tsempillään ja positiivisilla luontevilla kommenteilla. Pyrimme siihen, että HSK:ssa kokeneempi auttaa kaikilla taito- ja ikätasoilla kokemattomampaa, mikä antaa molemmille osapuolille hyvän mielen ja kehittää molempia. Esim. välillä taitavampi pelaa heikomman kanssa pitäen pallot helppoina, jolloin jatkuvia toistoja tulee paljon.

Squashharrastus voi tuoda ystäviä, hyvän mielen ja mahtavan monipuolisen kunnon sekä antaa valmiuksia eri urheilulajeihin, sosiaaliseen kanssakäymiseen, kansainvälisyteen, esiintymiseen ja itsensä voittamiseen itsetuntoa vahvistaen.

Share